От името на целия екип на ОМГ Акад. Кирил Попов -

...
</TD
>От името на целия екип на ОМГ Акад. Кирил Попов -
Коментари Харесай

Математическата гимназия в Пловдив с поклон пред доц. Кирчо Атанасов

От името на целия екип на ОМГ " Акад. Кирил Попов " - Пловдив директорът Веселина Карапеева изпрати съболезнователен адрес и последно довиждане с доц. Кирчо Атанасов дълготраен шеф на гимназията,:

ДОЦ. КИРЧО АТАНАСОВ - БУДИТЕЛ И УЧИТЕЛ!

Сбогуваме се с доцент Кирчо Атанасов. Ще помълчим и ще си спомним за всички уроци, които ни е предал, за добротата и отдадеността му. За нас, другари, съратници и възпитаници той бе Учителят! Това не бе единствено звание, което той носеше с чест и достолепие, това бе самопризнание за живот и кариера, за публично значима активност. Годините няма да заличат загатна за направеното, достиженията му в региона на просветата. Той сложи жалоните на модерното обучение, на завладяващата родолюбива концепция, на почитането на идеалите на будителите. 

Самият той Будител и Учител! 

Дългогодишен шеф на Математическа гимназия Пловдив той я трансформира в дом за учители и възпитаници, обединявайки ги за мощни и родолюбиви каузи. Не познаваше и не приемаше безсмислени ходове, всичко, което правеше бе с мисъл за положителното на българското обучение, за възкръсване на българския дух, за отварянето на нови хоризонти пред младите генерации.

Житейският му образец на човек, чийто живот и кариера са емблема за построяването на съвременна просветителна система вдъхваше почит у всеки, докоснал се до него. Той бе опора, почтен и предан, същински приятел и сърдечен другар. Човек, който можеше да те накара да повярваш и да го следваш.

Търсеше истинността в думите и в делата и умееше да чува мнението на хората към себе си. С него си отива една ера на огромно мислене и убеденост, на знание и увереност в отстояване на правотата на своите разбирания. Ние, които го познавахме сме признателни на ориста, че в негово лице откривахме образец за подражателство.

 

Поклон пред паметта му и ярък път на душата му!

от Екипа на ОМГ " Акад. Кирил Попов " - Пловдив
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР